EC-TEC

EC-TEC

Drivningskonceptet från Festool

EC-TEC = mer effekt + intelligens + livslängd

En sprinter är otroligt explosiv, en maratonlöpare är oerhört uthållig och en kulstötare har enorma kraftreserver. Men gemensamt för dem alla är att de perfekt förberedda för den egna disciplinen.

Och det är exakt denna princip som ligger till grund för drivningskonceptet EC-TEC från Festool . Konkret betyder det:

 

Extremt uthållig

EC-TEC-drivningskonceptet ger en exceptionell kraftutveckling med minsta möjliga energiförbrukning. EC-TEC-motorn arbetar slitagefritt utan kolborstar och är därmed underhållsfri och extremt robust.
EC-TEC är uthållig
EC-TEC är robust

Extremt robust

EC-TEC arbetar med kontinuerlig övervakning av alla viktiga parametrar, som temperatur och varvtal. Om verktyget närmar sig ett kritiskt område reducerar EC-TEC automatiskt strömtillförseln och effekten för att skydda det.

Intelligent styrning av drivningen

12 magnetiska poler i samverkan med de integrerade sensorerna manövrerar rotorn på mycket litet utrymme, informerar hela tiden om rotorns aktuella status och garanterar på så sätt att motorn arbetar jämnt med exakt varvtalsreglering. 
EC-TEC-styrning av drivningen
Festool EC-TEC-motorutformning

Individuell motorutformning

EC-TEC står för maximal effektivitet och produktivitet, livslängd och tillförlitlighet.  Enligt denna filosofi använder Festool därför EC-TEC bara där den verkligen gör nytta för kunden. Exempelvis i batteriskruvdragarna i T- och C-serien (förutom CXS), i QUADRILL- och QUADRIVE-serien, som drivning i sticksågarna CARVEX PS 420 och i batteriborrhammaren BHC 18.

Optimal energiförbrukning

EC-TEC är inte bara effektiv, den är intelligent också. Genom en speciell effektelektronik, som alltid bara ger så mycket energi som behövs för uppgiften, sparar den samtidigt energi, så att batteriet håller mycket längre för varje laddning. 
EC-TECs energiförbrukning