Graffitikonst med ROTEX 

Graffitikonst med ROTEX 

Graffiti gör man inte bara med sprej. Philipp Schwingeler gör imponerande graffitiskulpturer i trä. En viktig del av hans konstnärliga skapande är slipningen, eftersom han måste kunna nå in på svåråtkomliga ställen i graffitikonstverken. Därför är Philipp Schwingelers konst perfekt att testa ROTEX på. I projektet ”Aus Birke wird ein E” (Ett E av björk) fick ROTEX visa sin kapacitet.

Ett ”E” av björk
Först skissade Philipp ett ”E” och överförde det till en datafil så att han kunde skära ut motivet med en vattenskärare. Sedan limmade han ihop fyra 30 mm tjocka multiplexskivor och skar sedan ut motivet med vattenskäraren.

Sedan var det dags för ROTEX. Philipp slipade först med kornstorlek 120, sedan med 150. Därefter grundmålade han konstverket transparent på båda sidor. När det hade torkat avslutade han med att klarlacka sitt ”E”.

Den lätthanterliga ROTEX

Det första Philipp Schwingeler märkte var hur lätt och hanterlig ROTEX är. Han tyckte att den arbetade tyst och stabilt, och att den var mycket lätt och bekväm att styra. Speciellt imponerad var han av bytet från tallriks- till deltaslip. Det var enkelt och gick framför allt mycket snabbt. Just den funktionen hjälpte honom att nå ställen på objektet som man inte når med en vanlig tallriksslip.

Philipp Schwingeler var mycket nöjd med ROTEX och har bara positiva erfarenheter av den.

Om Form-Schlüssig – graffitikonst i trä

Philipp Schwingeler har varit aktiv graffitikonstnär sedan 1996. Av en slump började han arbeta med trä i sin konst. Han var snickarlärling och grundade sedan sitt företag Form-Schlüssig. Hans konst står för unik design, förstklassiga resultat som är ändamålsenliga och hållbara. Men framför allt för passionen att förena traditionellt trähantverk med modern graffitikonst.
Förutom diverse utställningar håller Philipp Schwingeler även workshops för att sprida sitt kunnande. 

Mer information finns på www.Form-Schlüssig.de.

Bildkälla: André Sasse, www.andresasse.com, e-post: info@andresasse.com