Kapa kakel och klinker

utan damm och utan vatten

Trött på att gå till din stora kakelsåg bara för att kapa en liten kakelplatta?

Vår nya diamantkap, DSC-AGC 18 V, är till för snabbjobben, när du helt enkelt inte orkar gå bort till kakelsågen utan istället sågar till direkt på plats. Perfekt när du renoverar det där trånga badrummet på andra våningen. Utsugskåpan och rotationen av skivan gör att 95 % av dammet transporteras till din dammsugare. Det gör den perfekt för att kapa material inomhus. 

Diamantkapens öppna design ger fri sikt över snittet så att du enkelt kan följa det du kapar.

Läs mer

Maskintriss

Maskinerna du behöver vid renovering

 • Betongslip - RG 130

  Betongslipen RG 130 är mest effektiv på stora ytor. Med snabb slipavverkning på betong, massagolv och ytskikt på hårda underlag. Tack vare borstkrans och cyklonformad utsugskanal blir arbetet dammfritt när det kombineras med någon av våra dammsugare. 

  När du slipar intill väggar kommer du 0,5 mm intill väggen tack vare den uppfällbara utsugskappen och justerbara handtaget.

  +
 • Diamantkap - DSC-AG 125

  Tillsammans med dammsugare och styrskena får du en perfekt lösning för ett effektivt, rent och exakt arbete. Helt utan vatten och damm. Det skadliga dammet sugs effektivt upp, vilket gör att dina lungor skyddas och att du alltid har fri sikt över plattorna. Och inget vatten innebär torra kläder och ett snabbare arbete.

  DSC-AG 125 har ett kapdjup på upp till 27 mm och dessutom en sänkfunktion som gör att du kan börja kapa var som helst i plattan.

  +
 • Omrörare - MX

  Våra omrörare MX gör att stå böjd och blanda betong är historia. Tack vare den patenterade ErgoFix-höjdjusteringen anpassar du enkelt omrörarna till din kroppslängd. Det gör att du står upprätt och avslappnat i en naturlig arbetsställning under omröring. 

  De kraftfulla motorerna gör att blandningen går snabbt och effektivt med låga vibrationer. Den smarta mjukstarten gör att materialet inte stänker.
   
  Utöver det så har MX kraftiga gummihandtag som är sköna att hålla i och som skyddar både maskin och golv ifall maskinen välter.

  +

Det dammfria arbetet

Dammsugaren - i centrum av verktygsparken

Festool är i byggbranschen ensam om att utveckla och tillverka sina egna dammsugare. Det ger dig som användare en garanti för att dammet inte bara hanteras genom dammsugaren utan även direkt där det uppstår. Till exempel genom ett unikt cyklonformat utsug på betongslipen RG 130 eller genom utsugskåpan på diamantkapen DSC-AGC.

Men framförallt betyder det att du kan rulla med dig dina maskiner istället för att bära dem och att du vet att allting passar perfekt ihop. Du får den där sköna känslan av att allt bara funkar samtidigt som du vet att du skyddar det viktigaste av allt: din hälsa.

Läs mer

Läs vår broschyr

Den nya standarden för plattsättning, kakel och klinker

I vår broschyr finns mer information om den nya standarden för plattsättning, kakel och klinker.

Läs mer