Siffror & fakta

Festool – fast förankrat och ständigt växande: Alla siffror, data och fakta kring det familjestyrda traditionsrika företaget.

Knutet till hemtrakten men hemma i hela världen
Vårt företag är starkt knutet till vår hemtrakt. Vi har våra rötter vid foten av Schwäbische Alb. Eller rättare sagt: i Wendlingen vid Neckar. Här har vi också vårt huvudkontor. Andra produktionsanläggningar finns i Neidlingen 20 km bort, i Illertissen och i Česká Lípa i norra Tjeckien. Vi har över 2 700 medarbetare i 68 länder över hela världen. I 25 av de länderna har vi egna dotterbolag – vår exportkvot är 76 %. Tillsammans med märket Tanos ingår Festool i Tooltechnic Systems AG & Co.KG.

Byggda för verkliga utmaningar: våra elverktyg 
Friheten att omsätta en idé i praktiken. Att förverkliga ett projekt utan avbrott eller stopp. Snabb, maximal effektivitet och minimal belastning på kroppen … det finns tusen krav som ett modernt elverktyg måste uppfylla. Våra verktyg är konstruerade för att klara dessa utmaningar och uppfylla högt ställda krav – de övertygar genom sin kapacitet, ergonomi och utformning. Inom dessa tre områden står inte bara snygg design, utan även användarvänlighet i fokus. Det ser man på resultatet och känner man när man tar i verktyget. Många av våra produkter fått utmärkelser, bland annat iF Product Design Award. Det gäller till exempel styrskenan FS, sänksågen TSC 55 eller nu senast vår radio SYSROCK. Det är vi stolta över.

1 846 invånare, 20 000 körsbärsträd och en Årets fabrik
Vid foten av bergskedjan Schwäbische Alb, närmare bestämt i Neidlingen, har vi vårt produktionssäte. Det ligger på en idyllisk plats omgivet av 20 000 körsbärsträd och har dessutom prisbelönats flera gånger: bland annat har fabriken i Neidlingen i en tävling i facktidskriften Produktion fått titeln ”Årets fabrik”, i synnerhet för att vi så framgångsrikt lyckats omsätta lean management-koncept, för vår konsekventa filosofi och för att vi ständigt förbättrar vår höga kvalitetsstandard.