Lediga tjänster

Vill du bli en del av Festool-teamet?

Redovisningsekonom, Heltid

Tjänstebeskrivning
Har du några års erfarenhet av löpande redovisning? Har du stort intresse för Excel och analyser? Är du en initiativtagande och utvecklingsbenägen person som vill växa med ett företag som månar om sina anställda? Då är detta jobbet för dig!
 
Till vårt svensk-/danska kontor i Malmö söker vi nu en ny medarbetare till vår ekonomiavdelning. I tjänsten som redovisningsekonom kommer du huvudsakligen att arbeta mot dansk marknad och i nära samarbete med en kollega som ansvarar för den svenska marknaden. På en liten avdelning med stort ansvarsområde och två marknader är det dock viktigt att arbetsuppgifterna inte begränsas till endast en marknad.
 
I rollen som redovisningsekonom kommer stor tyngdpunkt ligga på den löpande redovisningen i vårt affärssystem SAP. Du kommer bland annat arbeta med följande arbetsuppgifter:
 
Löpande redovisning
Kund- och leverantörsreskontra
In-/utbetalningar
Lön och övrig personaladministration
Momsredovisning
Övrig administration, avstämningar och kontroll
 
I tjänsten kommer du på sikt även ta dig an olika arbetsuppgifter och projekt gällande avstämningar, analyser och uppföljningar med rapportering till ekonomichef. Vidare assisterar du även ekonomichefen vid månads- och årsrapportering samt är behjälplig vid årsbokslut och årsrevision. Tjänsten omfattar även ansvarsområden så som koordinator för hantering av persondata samt ansvarig för processbeskrivningar/rutinbeskrivningar.
 
Krav på person
För att lyckas i tjänsten söker vi dig som stämmer in på följande:
 
Har minst 3-års tidigare erfarenhet av löpande redovisning.
Med fördel har någon form av eftergymnasial ekonomisk utbildning alternativt tillgodogjort dig denna kompetens via yrkeserfarenhet.
Det är för tjänsten ett krav på att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt. Vidare är det starkt meriterande om du även kan kommunicera på danska.
Vidare är det meriterande om du tidigare arbetat i SAP (redovisning) och agDA-lönesystem eller andra likvärdiga program.
God datoranvändare och praktisk erfarenhet i MS Office. Framförallt är det av vikt att du kan göra beräkningar i Excel och har ett stort intresse av att vidareutveckla dina kunskaper i detta program.